Testimonials

Linda

Op naar de 3-daagse Inside Intensive. Wat kon ik verwachten en het was best spannend. Maar dit werd bij aankomst al snel weggenomen door de prachtige omgeving midden in de bossen. Beetje onwennig starten, maar ik voelde me snel op mijn gemak. Wat fijn om bezig te zijn met je gedachten, yoga en een bijzondere ademsessie. En wat een heerlijk en kleurrijke maaltijden kregen we van Jayna. Iedereen wilde weten hoe ik het had ervaren, dit intense proces kan je niet beschrijven en voel je met je hart en lichaam door dit zelf mee te maken. Heel veel dank aan Ramon, Anne-Marie en Jayna voor deze fantastische retraite!

Edwin

Wat een bijzondere ervaring. Heel fijn dat ik mijn sceptische kant even terzijde heb geschoven en heb ervaren hoe Ramon ons begeleide tijdens de dyades (waar ik nooit eerder van had gehoord). Veel licht, aandacht, liefde, kwetsbaarheid en stevigheid. En dyade staat voor mij nu voor verrassende verdieping. Richting mijn kern aan de hand van één simpele vraag. En oprecht en intens contact met mijn mede-mens. Kleurrijke omlijsting door Anne-Marie met haar heel fijne yoga vorm en krachtig adem-werk. Thank you. Knap lekkere maaltijden; dank aan Jayna. Deze retraite ijlt door in makkelijker gevonden stilte in mij en, wonder oh wonder, elke ochtend en avond ‘even zitten’ met mezelf (om niet te zeggen mediteren!). Dank, Ramon. Tof jou te ont-moeten!

Dieuwke

De 3-daagse inside intensive was een hele bijzondere ervaring. Door diepe rust te ervaren gaan de dagelijkse problemen in een ander licht staan. Zoiets kun je alleen begrijpen als je het meegemaakt hebt. Ik ben mij ervan bewust geworden wat voor verschil een rustige of onrustige mind maakt in hoe ik de dingen beleef. Nu kan ik dit zien en bijsturen wanneer het te onrustig wordt. Ook zijn er een aantal puzzelstukjes op zijn plaats gevallen. Zoals de herkomst van mijn perfectionisme, heel waardevol. Ik staalde toen ik na het weekend weer thuis kwam en barste van de energie, ik heb er weer zin in! Ramon, Anne-Marie en Jayna ontzettend bedankt voor deze levens veranderende ervaring! Dit is niet uit te leggen alleen de ervaring doet recht aan het geweldige werk dat jullie verrichten!

Jacqueline (vervolg)

Zelfs met de lockdown… Daar was je dan weer met mooie live ‘In The Mix’ setjes. En dan nu als Ramon, in een hele andere setting zen in de bossen. Dat allemaal van 1 persoon. Je bent er eigenlijk altijd! Ik vind je echt een bijzonder mooi mens!! Heel veel liefs, Jacqueline

Jacqueline

Afgelopen mei heb ik meegedaan aan de 3-daagse Insight intensive in Winterswijk. Lang heb ik getwijfeld om mee te doen…. ‘Is dit wel wat voor mij?’ ‘Klinkt zweverig allemaal!’ Maar na deze mooie, maar ook intensieve ervaring zijn al mijn twijfels weggenomen. Had dit veel eerder moeten doen!! Hoe spannend het ook was….ik voelde me eigenlijk gelijk op mijn gemak bij aankomst door het warme welkom van Ramon en Anne-Marie. Samen met mij nog 7 deelnemers waarmee je 3 dagen op ontdekkingstocht gaat naar jezelf met de vraag: “Wie ben ik?” De dyades vond ik héél spannend in het begin, vooral het oogcontact die je constant had, maar tegelijk heb ik zóveel uit de dyades gehaald, en veel geleerd van de andere deelnemers! Ondanks je eigenlijk alleen maar communiceert met elkaar tijdens de dyades, lijkt het toch of je al zoveel met elkaar hebt gedeeld. Het is lastig uit te leggen, maar de verbinding die je met elkaar hebt vind ik echt héél bijzonder! De 2e dag hadden we een ademsessie van Anne-Marie. Dit heeft zoveel bij mij losgemaakt!!! Heel pittig en intensief, maar na de sessie overheerste een gevoel van verlichting en opluchting. Magische ervaring!!! Het eten was Super gezond en lekker! Complimenten voor de kok! Het leek ook wel of geuren en smaken veel sterker waren. Ik adviseer iedereen die nog twijfelt, of vastloopt in het dagelijks leven en het even niet meer weet… Gun jezelf dit, en doe mee met dit mooie proces!!! Het is me zelfs zó goed bevallen, dat ik volgend jaar weer mee wil doen! Dan wil ik nog bedanken voor de goede zorg en begeleiding: Lieve Anne-Marie, Ben blij dat ik jou heb leren kennen…. Heb zoveel van jou geleerd!! Ben je super dankbaar!!! Ramon: Bij mij eerst beter bekend als Charly…. Al vanaf het begin ben ik je allergrootste fan. Al die jaren was je al op mijn pad om energie en kracht over te brengen met je muziek, in zowel goede als moeilijke tijden…

Zomereditie Insight Intensive 2022

Afgelopen zomer gingen 12 deelnemers jullie voor op deze prachtige reis en 7 daarvan waren bereid om na afloop hun verhaal te doen voor de camera. Luister, en voel vooral, wat en hoe deze bijzondere mensen hun beleving met ons delen.

Joël

Ik werd me ervan bewust hoe erg wij mensen op elkaar lijken...

Charlotte

Het was intensief maar het was ook een heel bijzondere ervaring!

Tigran

In het dagelijks leven heb je niet de mogelijkheid om jezelf uit te spreken. De ander staat altijd wel klaar met een mening of oordeel wat helemaal niets te maken heeft met mijn thema en de gedachtes die diep in mij spelen. Nu had ik de kans om mezelf uit te spreken, maar ook écht naar de ander te luisteren. Dat maakt het een heel bijzonder proces.

Verder wordt er alles in het werk gesteld om je helemaal thuis en veilig te voelen, en het eten was echt fantastisch!

Frank

In het begin was ik nog een beetje nerveus: "Is het zweverig", vroeg ik me af, maar gaandeweg gingen de dyads allemaal heel natuurlijk. De sfeer was ontspannen en uiteindelijk vond ik het superleuk!

Er is iets AAN gezet. Ik kan er nog niet goed woorden aan geven wat er precies gaande is, maar ik voel me fris en opgeruimd. 

Thomas

Iedereen die een stap verder wil maken in zijn persoonlijke ontwikkeling, zou ik willen aanraden om de Enlightenment Intensive te doen. Je leert over wie je bent, maar vooral ook over wie je niet bent.

Majid

In het begin was ik een beetje gespannen omdat ik niet wist wat te verwachten, maar achteraf voel ik mij heerlijk relaxt. Ik heb mooie inzichten opgedaan bij mezelf, maar ook geïnspireerd door de verhalen van mijn gesprekspartners. Alle fasciliteiten waren heel goed ingericht; de ontvangst, begeleiding en het eten waren top! 

Wayne

Zondag 30 jan 7.20 uur zit ik aan de keukentafel. De dag na EL. Jeetje wat brengt het me meer dan ik heb kunnen voorstellen. Waarschijnlijk als je open staat voor nieuwe dingen, komt het intenser aan. Ik had al snel door op deze bewustzijn dag, waar het voor mij omgaat. Stilte en aandacht! Stilte en dan vooral stilte in me hoofd die ik in mijn hele leven nog nooit eerder heb gehad. Altijd 1000 en 1 dingen die als een kaartenbak door me hoofd heen vlogen. Bij de eerste partner van de dyade, was ik heftig in mezelf aan het graven na de vraag: vertel me wie je bent. De vraag lijkt zo simpel, maar in deze hectische wereld is deze niet simpel te beantwoorden. Bij de 2e dyade partner, begreep ik het voor mezelf na de vraag: vertel me wie je bent, ik heb even geen kaartenbak die hard rond draaide, het was stil. En gaf ook aan dat ik de resterende tijd in stilte wilde door brengen. Ik ben stilte en aandacht was wat er door me heen ging. Ook de partner op dat moment, voelde zichzelf met innerlijken rust gevuld. Ik besefte me dat het niet om de antwoorden ging, maar om de stilte in me hoofd die aanhield. Voor de laatste dyade een wandeling van 30/40 minuten, heerlijk even fris. Ik voelde meer energie in de ruimte waar we waren dan daarvoor. Ik begon met de vraag stelling vertel me wie je bent. de jonge man tegen over mij opende zijn ogen en begon te vertellen. Door wat hij vertelde (iemand die hij had ontmoet had hem gezegd ga naar new zealand daar ga je rust vinden) uiteraard werd de klik hoog voor mij, want hij wist niet dat ik daar geboren was en hoe ik daar altijd mee bezig ben. De laatste 2 x 4.37 minuten, hebben wij elkaar in stilte recht in de ogen aangekeken. Daardoor besefte ik dat, de stilte en aandacht op een hoog niveau was voor mij! Ook zo werd ik vanmorgen wakker, geen 1000 en 1 dingen tegelijk, van wat ik moet en ga doen. Alleen een kopje thee mijn pen en papier het tikken van de klok en de vogels buiten. Dank Ramon en Fleur voor de warmte en openheid!

Max van Hoek

Deze dag heeft mij ontzettend veel gebracht. Doordat de vraag 'Vertel me wie je bent' continu herhaald wordt, ga je steeds meer je eigen verhalen doorzien, waardoor helderheid ontstaat.

Jonas van der Vlugt

Ik heb echt een fantastische dag gehad bij Ramon. Een dag waarbij je de vraag 'Wie ben ik nou eigenlijk echt?' continu laat herhalen. En ja, dan komt er magie vrij. In een veilige setting en met een groep die open is.

Inge

Vrijdag de 13e (aug ‘21) en eindelijk vakantie! Ik had mijn vakantie niet beter kunnen beginnen dan door deel te nemen aan de 1 daagde EI op zaterdag. Ik voelde al dagen een gezonde spanning om dit weekend weg van huis te gaan, voor het eerst in mijn leven alleen op pad. Maar ach, niets te verliezen! In de auto bij het foute uur Wonderfull days uit de speakers laten knallen en benieuwd naar Ramon (die dj) tijdens de EI. Aangekomen in Groet bij gastheer Jeroen, voelde ik me direct op mijn gemak. De andere 7 deelnemers volgde snel na mijn binnenkomst, waarna Ramon ons eerst meenam in zijn levensverhaal. Hij vertelt dan over de techniek, de dyads en dat hij ons zal begeleiden gedurende deze dag. Vertel me wie je bent… Deze vraag klonk tijdens elke dyad. Door steeds opnieuw hierop te reageren, realiseer ik me steeds meer wat ik wil, wie ik wil zijn en dat ik weer innerlijke rust wil voelen! De spiegel die me is voorgehouden door steeds een ander paar ogen tegenover me, heeft in m’n binnenste ik gekeken. Het leven neemt je mee en dendert maar door, heerlijk om in Groet even te genieten van de stilte tijdens de meditaties. Lief zijn voor mezelf en mezelf vaker dit soort momenten gunnen… Bedankt Ramon, Jeroen en Charline voor deze heerlijke dag!!

Jochem Ruben van Hattum

Beste Ramon , Ben nog steeds onder de indruk van je bevlogen passie en je kennis over deze manier van zelfontwikkeling. Ik vind je begeleiding vanuit een open hart en een open mind onwijs prettig en leerzaam. Dank je wel voor een kijkje in jouw hoge hoed! En voor een een kijkje achter mijn eigen maskers...

Jur

What a ride!!! Deze 5 daagse retraite kwam voor mij precies op het juiste moment. Ik zat met een aantal vragen en hoopte daar antwoorden op te krijgen. Antwoorden kreeg ik niet op een presenteerblaadje. Daarvoor moest ik diep op zoek in mezelf en de kracht van de Enlightenment Intensive ervaren. Het was niet zozeer dat ik antwoorden kreeg op mijn vragen. Het was anders. Ik kreeg hele mooie en waardevolle inzichten. Vanuit alle, en vaak ook zeer verrassende, hoeken. Ineens zag ik het, snapte ik het, doorzag een patroon waarin ik vast zat, een conditionering welke ik mij had opgelegd, of werd even keihard met m’n neus op de feiten gedrukt. Puzzelstukjes vielen op hun plek waardoor ik the bigger picture zag. Deze retraite is een prachtige reis met mijzelf naar mijzelf geweest. Bedankt Ramon en Els voor de begeleiding en Fleur en Jayna voor de goede zorgen en het heerlijke eten. Jullie zijn geweldig!! And a very special thanks to my “retraite familie”. Ieder van jullie heeft mij prachtige inzichten en lessen meegegeven (wellicht zonder dat jullie het zelf wisten).

Wendy

Wow! Wat ben ik blij en dankbaar dat ik de 5-daagse Enlightenment Intensive gedaan heb! Er was een tegenstribbelend stemmetje nadrukkelijk aanwezig de maand ervoor. Ik had via Instagram de aankondiging van de EI gezien en dat was het. Mijn man gaf aan dat dit echt een cadeau aan mezelf zou zijn, oké dacht ik en verder niets. Ik was al zo moe en ik moest er niet echt aan denken om dan een intensief programma te volgen met ook nog eens mensen die ik helemaal niet ken. Toch bleef ik eraan denken. Ik had al een start gemaakt dit jaar met mezelf verder te ontwikkelen en was het zat dat ik iedere keer weer tegen zelfde soort onderwerpen/hindernissen aanliep. Ik heb Ramon om meer informatie gevraagd en hij nam daar alle tijd voor om dat te geven. Hij bevestigde ook dat het inderdaad intensief zou gaan worden. Ik ben ervoor gegaan. En wat ben ik nog steeds blij dat ik de stap gezet heb. Het was intensief ja, en ik kende niemand daar, naast Ramon dan. Tegen de andere zeven onbekenden heb ik gepraat en ik heb naar ze geluisterd en al snel wilde ik iedereen gewoon een hele dikke knuffel geven. We hebben in die korte en intense tijd een hele mooie band opgebouwd. Dat had ik nooit kunnen bedenken en was een mooie bonus. De dyads en de stilte waren eerst enorm confronterend en daarna echt heel fijn! Binnen korte tijd voelde ik me gewoon zo rustig worden en werd ook na de tweede nacht zelfs uitgerust wakker en had zin in de dag! Dagen met dyads, yoga, meditatie en heerlijk eten op een prachtlocatie! Ik voelde me lichter worden en zo ben ik ook daar weg gegaan. Een heerlijk gevoel en een prachtige ervaring en is me erg dierbaar! Dit was en is nog steeds één van de meest prachtige cadeaus aan mezelf! Dit gun ik echt iedereen! Dank aan de zeven andere deelnemers! En heel veel dank aan Els, Jayna, Fleur en aan Ramon! X

Robert

Ramon en zijn team bezorgen in een serene omgeving een unieke ervaring. Je bent een aantal dagen offline en in stilte, terwijl je een spiegel wordt voorgehouden door de andere deelnemers. Via zogenaamde dyads keer je terug in jezelf, je onderbewustzijn waarbij je jezelf confronteert met gebeurtenissen uit je verleden, je toekomstdromen, je tegenslagen, liefde en verdriet. Er ontstond bij mij in eerste instantie een gevoel van onbehagen maar de dyads zijn ongelooflijk krachtig doordat je elkaar recht in de ogen blijft kijken terwijl je vertelt of toeluistert. Ik heb ervaren dat er een onderlinge verbinding ontstaat tussen de andere deelnemers waaraan je je bij aankomst hebt voorgesteld. De verbinding met de andere deelnemers heeft mij dan ook het meest verbaasd naast het opgeruimde gevoel dat je jezelf geeft via een traject dat ver buiten je veilige zone gaat. Ik heb grote bewondering voor alle deelnemers, mezelf en het team van Ramon.