Testimonials

Zomereditie Insight Intensive 2022

Afgelopen zomer gingen 12 deelnemers jullie voor op deze prachtige reis en 7 daarvan waren bereid om na afloop hun verhaal te doen voor de camera. Luister, en voel vooral, wat en hoe deze bijzondere mensen hun beleving met ons delen.

Joël

Ik werd me ervan bewust hoe erg wij mensen op elkaar lijken...

Charlotte

Het was intensief maar het was ook een heel bijzondere ervaring!

Tigran

In het dagelijks leven heb je niet de mogelijkheid om jezelf uit te spreken. De ander staat altijd wel klaar met een mening of oordeel wat helemaal niets te maken heeft met mijn thema en de gedachtes die diep in mij spelen. Nu had ik de kans om mezelf uit te spreken, maar ook écht naar de ander te luisteren. Dat maakt het een heel bijzonder proces.

Verder wordt er alles in het werk gesteld om je helemaal thuis en veilig te voelen, en het eten was echt fantastisch!

Frank

In het begin was ik nog een beetje nerveus: "Is het zweverig", vroeg ik me af, maar gaandeweg gingen de dyads allemaal heel natuurlijk. De sfeer was ontspannen en uiteindelijk vond ik het superleuk!

Er is iets AAN gezet. Ik kan er nog niet goed woorden aan geven wat er precies gaande is, maar ik voel me fris en opgeruimd. 

Thomas

Iedereen die een stap verder wil maken in zijn persoonlijke ontwikkeling, zou ik willen aanraden om de Enlightenment Intensive te doen. Je leert over wie je bent, maar vooral ook over wie je niet bent.

Majid

In het begin was ik een beetje gespannen omdat ik niet wist wat te verwachten, maar achteraf voel ik mij heerlijk relaxt. Ik heb mooie inzichten opgedaan bij mezelf, maar ook geïnspireerd door de verhalen van mijn gesprekspartners. Alle fasciliteiten waren heel goed ingericht; de ontvangst, begeleiding en het eten waren top! 

Wayne

Zondag 30 jan 7.20 uur zit ik aan de keukentafel. De dag na EL. Jeetje wat brengt het me meer dan ik heb kunnen voorstellen. Waarschijnlijk als je open staat voor nieuwe dingen, komt het intenser aan. Ik had al snel door op deze bewustzijn dag, waar het voor mij omgaat. Stilte en aandacht! Stilte en dan vooral stilte in me hoofd die ik in mijn hele leven nog nooit eerder heb gehad. Altijd 1000 en 1 dingen die als een kaartenbak door me hoofd heen vlogen. Bij de eerste partner van de dyade, was ik heftig in mezelf aan het graven na de vraag: vertel me wie je bent. De vraag lijkt zo simpel, maar in deze hectische wereld is deze niet simpel te beantwoorden. Bij de 2e dyade partner, begreep ik het voor mezelf na de vraag: vertel me wie je bent, ik heb even geen kaartenbak die hard rond draaide, het was stil. En gaf ook aan dat ik de resterende tijd in stilte wilde door brengen. Ik ben stilte en aandacht was wat er door me heen ging. Ook de partner op dat moment, voelde zichzelf met innerlijken rust gevuld. Ik besefte me dat het niet om de antwoorden ging, maar om de stilte in me hoofd die aanhield. Voor de laatste dyade een wandeling van 30/40 minuten, heerlijk even fris. Ik voelde meer energie in de ruimte waar we waren dan daarvoor. Ik begon met de vraag stelling vertel me wie je bent. de jonge man tegen over mij opende zijn ogen en begon te vertellen. Door wat hij vertelde (iemand die hij had ontmoet had hem gezegd ga naar new zealand daar ga je rust vinden) uiteraard werd de klik hoog voor mij, want hij wist niet dat ik daar geboren was en hoe ik daar altijd mee bezig ben. De laatste 2 x 4.37 minuten, hebben wij elkaar in stilte recht in de ogen aangekeken. Daardoor besefte ik dat, de stilte en aandacht op een hoog niveau was voor mij! Ook zo werd ik vanmorgen wakker, geen 1000 en 1 dingen tegelijk, van wat ik moet en ga doen. Alleen een kopje thee mijn pen en papier het tikken van de klok en de vogels buiten. Dank Ramon en Fleur voor de warmte en openheid!

Max van Hoek

Deze dag heeft mij ontzettend veel gebracht. Doordat de vraag 'Vertel me wie je bent' continu herhaald wordt, ga je steeds meer je eigen verhalen doorzien, waardoor helderheid ontstaat.

Jonas van der Vlugt

Ik heb echt een fantastische dag gehad bij Ramon. Een dag waarbij je de vraag 'Wie ben ik nou eigenlijk echt?' continu laat herhalen. En ja, dan komt er magie vrij. In een veilige setting en met een groep die open is.

Inge

Vrijdag de 13e (aug ‘21) en eindelijk vakantie! Ik had mijn vakantie niet beter kunnen beginnen dan door deel te nemen aan de 1 daagde EI op zaterdag. Ik voelde al dagen een gezonde spanning om dit weekend weg van huis te gaan, voor het eerst in mijn leven alleen op pad. Maar ach, niets te verliezen! In de auto bij het foute uur Wonderfull days uit de speakers laten knallen en benieuwd naar Ramon (die dj) tijdens de EI. Aangekomen in Groet bij gastheer Jeroen, voelde ik me direct op mijn gemak. De andere 7 deelnemers volgde snel na mijn binnenkomst, waarna Ramon ons eerst meenam in zijn levensverhaal. Hij vertelt dan over de techniek, de dyads en dat hij ons zal begeleiden gedurende deze dag. Vertel me wie je bent… Deze vraag klonk tijdens elke dyad. Door steeds opnieuw hierop te reageren, realiseer ik me steeds meer wat ik wil, wie ik wil zijn en dat ik weer innerlijke rust wil voelen! De spiegel die me is voorgehouden door steeds een ander paar ogen tegenover me, heeft in m’n binnenste ik gekeken. Het leven neemt je mee en dendert maar door, heerlijk om in Groet even te genieten van de stilte tijdens de meditaties. Lief zijn voor mezelf en mezelf vaker dit soort momenten gunnen… Bedankt Ramon, Jeroen en Charline voor deze heerlijke dag!!

Jochem Ruben van Hattum

Beste Ramon , Ben nog steeds onder de indruk van je bevlogen passie en je kennis over deze manier van zelfontwikkeling. Ik vind je begeleiding vanuit een open hart en een open mind onwijs prettig en leerzaam. Dank je wel voor een kijkje in jouw hoge hoed! En voor een een kijkje achter mijn eigen maskers...

Jur

What a ride!!! Deze 5 daagse retraite kwam voor mij precies op het juiste moment. Ik zat met een aantal vragen en hoopte daar antwoorden op te krijgen. Antwoorden kreeg ik niet op een presenteerblaadje. Daarvoor moest ik diep op zoek in mezelf en de kracht van de Enlightenment Intensive ervaren. Het was niet zozeer dat ik antwoorden kreeg op mijn vragen. Het was anders. Ik kreeg hele mooie en waardevolle inzichten. Vanuit alle, en vaak ook zeer verrassende, hoeken. Ineens zag ik het, snapte ik het, doorzag een patroon waarin ik vast zat, een conditionering welke ik mij had opgelegd, of werd even keihard met m’n neus op de feiten gedrukt. Puzzelstukjes vielen op hun plek waardoor ik the bigger picture zag. Deze retraite is een prachtige reis met mijzelf naar mijzelf geweest. Bedankt Ramon en Els voor de begeleiding en Fleur en Jayna voor de goede zorgen en het heerlijke eten. Jullie zijn geweldig!! And a very special thanks to my “retraite familie”. Ieder van jullie heeft mij prachtige inzichten en lessen meegegeven (wellicht zonder dat jullie het zelf wisten).

Wendy

Wow! Wat ben ik blij en dankbaar dat ik de 5-daagse Enlightenment Intensive gedaan heb! Er was een tegenstribbelend stemmetje nadrukkelijk aanwezig de maand ervoor. Ik had via Instagram de aankondiging van de EI gezien en dat was het. Mijn man gaf aan dat dit echt een cadeau aan mezelf zou zijn, oké dacht ik en verder niets. Ik was al zo moe en ik moest er niet echt aan denken om dan een intensief programma te volgen met ook nog eens mensen die ik helemaal niet ken. Toch bleef ik eraan denken. Ik had al een start gemaakt dit jaar met mezelf verder te ontwikkelen en was het zat dat ik iedere keer weer tegen zelfde soort onderwerpen/hindernissen aanliep. Ik heb Ramon om meer informatie gevraagd en hij nam daar alle tijd voor om dat te geven. Hij bevestigde ook dat het inderdaad intensief zou gaan worden. Ik ben ervoor gegaan. En wat ben ik nog steeds blij dat ik de stap gezet heb. Het was intensief ja, en ik kende niemand daar, naast Ramon dan. Tegen de andere zeven onbekenden heb ik gepraat en ik heb naar ze geluisterd en al snel wilde ik iedereen gewoon een hele dikke knuffel geven. We hebben in die korte en intense tijd een hele mooie band opgebouwd. Dat had ik nooit kunnen bedenken en was een mooie bonus. De dyads en de stilte waren eerst enorm confronterend en daarna echt heel fijn! Binnen korte tijd voelde ik me gewoon zo rustig worden en werd ook na de tweede nacht zelfs uitgerust wakker en had zin in de dag! Dagen met dyads, yoga, meditatie en heerlijk eten op een prachtlocatie! Ik voelde me lichter worden en zo ben ik ook daar weg gegaan. Een heerlijk gevoel en een prachtige ervaring en is me erg dierbaar! Dit was en is nog steeds één van de meest prachtige cadeaus aan mezelf! Dit gun ik echt iedereen! Dank aan de zeven andere deelnemers! En heel veel dank aan Els, Jayna, Fleur en aan Ramon! X

Robert

Ramon en zijn team bezorgen in een serene omgeving een unieke ervaring. Je bent een aantal dagen offline en in stilte, terwijl je een spiegel wordt voorgehouden door de andere deelnemers. Via zogenaamde dyads keer je terug in jezelf, je onderbewustzijn waarbij je jezelf confronteert met gebeurtenissen uit je verleden, je toekomstdromen, je tegenslagen, liefde en verdriet. Er ontstond bij mij in eerste instantie een gevoel van onbehagen maar de dyads zijn ongelooflijk krachtig doordat je elkaar recht in de ogen blijft kijken terwijl je vertelt of toeluistert. Ik heb ervaren dat er een onderlinge verbinding ontstaat tussen de andere deelnemers waaraan je je bij aankomst hebt voorgesteld. De verbinding met de andere deelnemers heeft mij dan ook het meest verbaasd naast het opgeruimde gevoel dat je jezelf geeft via een traject dat ver buiten je veilige zone gaat. Ik heb grote bewondering voor alle deelnemers, mezelf en het team van Ramon.

Joke Pronk

Lieve Ramon & team wat een mooie 5 daagse Enlightenment Intensive in het Hof van Kairos, te Winterswijk heb ik beleefd. Zo intiem en heel veilig met 7 medereizigers die allemaal mijn spiegel was. Heerlijke verzorgende maaltijden in stilte in een prachtige omgeving zonder besef van tijd en media. De meditatie, yinyoga van Els, het dansen en af en toe een oerschreeuw, ontlading. De dagelijkse groepsgesprekken na de dyads en de heerlijke ‘goede nachtrust thee’ om daarna zonder tijd naar bed te gaan en uit te kijken naar de vervolgreis. Dankjewel

Els

Echt supergaaf! Ramon weet een hele fijne setting te creëren met fijne mensen, het eten is een feest en het is gewoon een mega bijzondere ervaring. Thank you thank you thank you! Liefs, Els

Saskia

Onwijs bedankt voor deze fijne dag! Van héél spannend naar rust, vrijheid, blijheid. Veel inzichten om mee verder te kunnen. De gehele dag was een compleet plaatje. Super lekker eten, drinken, etc. Heel mooi dit.

Veel liefs, Saskia.

Daphne

Bedankt voor deze bijzondere ervaring. Ik ben blij dat ik deze stap heb genomen en ben blij dat je op m'n pad bent gekomen. Op naar mijn volgende sessie.

- X - Liefs Daphne.

Ps. het eten was erg lekker!

Jashlin

Bedankt voor deze mooie dag! Super blij dat ik dit heb gedaan. Mooie inzichten gekregen die ik weer mee kan nemen. Heel dankbaar voor! En bedankt voor de goede zorgen.

X Jashlin