Biografie

Mijn verhaal

Ik ben Ramon Roelofs; coach, inspirator, zenleraar, auteur en als DJ beter bekend als Charly Lownoise.

Mijn passies combineer ik zoveel mogelijk met mijn ondernemingszin en creativiteit. Dat begon in de jaren ’90 toen ik samen met DJ Mental Theo als dance-duo meerdere top 40 hits behaalde. Een groot hoogtepunt was het optreden op de Love Parade in Berlijn waar we voor 180.000 mensen onze muziek ten gehore brachten. De aanhoudende druk van het succes, presteren en touren hadden echter ook een keerzijde en eisten zijn tol eind jaren negentig: ik stortte in tijdens een optreden. De instorting op het podium en het overlijden van mijn stiefvader niet veel later, brachten me op het pad van bewustwording en zijn de aanzet geweest om nog meer vanuit mijn hart te leven.

Onder leiding van diverse leraren ondervond ik de kracht en helende werking van meditatie, yoga, symboliek en self-enquiry. In 2009 volgde ik een opleiding tot zenleraar om hetgeen ik heb geleerd tijdens de vele uren meditatie, studies en wijze lessen van mijn leraren verder te integreren in mijn leven. Deze opleiding, alsook de methodes die ik aangereikt kreeg van de verschillende leraren die mijn pad kruisten, maakte mij bewust van mijn natuurlijke gave om anderen te inspireren en daardoor te helpen op hun pad.

Sindsdien zet ik mij in om het vuur voor Leven te ontsteken in anderen. Dit doe ik via 1-op-1 coaching- en inspiratiesessies. Hierbij creëer ik bewustwording rondom patronen waarin mensen zijn vastgelopen. In de stroom van het leven komt er van alles op je pad, maar wat is het dat je echt raakt als een donderslag bij heldere hemel? Wanneer gaan je ogen schitteren en komt er licht uit je oren? Alles dat zich aandient vanuit het hart mag er zijn in het licht van bewustzijn. Dan vindt heling plaats en wordt de weg vrij gemaakt om je dromen te verwezenlijken.

Daarnaast organiseer en begeleid ik zowel in binnen- als buitenland retraites, ben ik een veelgevraagd spreker op seminars, geef ik zenmeditatielessen, maak podcasts en schrijf boeken. In mijn nieuwe boek ‘Zenles in een wereld vol lawaai’, deel ik alles met je wat ik geleerd heb in de afgelopen twintig jaar van persoonlijke ontwikkeling. De lessen maar ook de valkuilen komen ter sprake. Daarnaast laat ik andere mensen aan het woord die in mijn ogen een heldenpad hebben bewandeld en hierdoor een inspiratie zijn voor anderen.

Mijn stijl? Vanuit het hart èn uit eigen ervaring. Op een no nonsens manier en met humor.

Website Charly Lownoise