Retraite

Al vijf jaar organiseer ik met veel liefde meditatie- en yogaretraites. Deze draaien volledig om ontspanning en tot rust komen. In 2016 volgde ik zelf voor het eerst een Enlightenment Intensive retraite. Alsof ineens het kwartje viel, wat een doorbraak. Dat jaar erop ging ik mee als begeleider. Dat wat ik zelf had ervaren, zag ik nu bij anderen gebeuren. Ik voelde aan alles: deze methode delivers en moet en wil ik doorgeven.

Enlightenment Intensive

“Maskers vallen af, de opsmuk verdwijnt. Dat wat overblijft is de pure vorm.”

Waarom twintig tot dertig jaar op een kussen zitten? Er moet toch een snellere manier zijn naar verlichting? En die bleek te bestaan. Enlightenment Intensive is to the point en kan in zeer korte tijd tot megadoorbraken leiden. Tijdens de Enlightenment Intensive draait het om de directe dialoog tussen twee mensen, wat ook wel een dyade wordt genoemd. Gedurende veertig minuten zit je tegenover elkaar en beantwoord je de vraag: “Wie ben ik?” Zonder onderbreken luister je, vertel je, luister je en vertel je weer. De ogen van de ander zijn de snelweg naar de diepere laag. Maskers vallen af, de opsmuk verdwijnt. Dat wat overblijft is de pure vorm. De sessies worden afgewisseld door yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen, wandelingen en gezonde maaltijden. De retraite sluiten we af met een “BANG!” Dat betekent een glaasje prosecco, taart en de verhalen en ervaringen van elkaar.

Meditatie- en yogaretraite

Tijdens een meditatie- en yogaretraite draait het volledig om ontspannen. Even afschakelen van je dagelijkse ritme en beslommeringen. In stilte, zonder telefoon, zonder computer, en zonder allerlei anderer afleidingen. Zo kom je weer tot jezelf. Want helemaal niets doen is vaak de beste manier om tot creativiteit en nieuwe inzichten te komen. Ideeën van wie of wat je bent, laat je tijdens deze retraite los. Meditatie- en yogasessies wisselen elkaar af met gezonde voeding. Op een prachtige locatie in Nederland en daarbuiten gaan we terug naar de natuur. Letterlijk en figuurlijk.

De eerstvolgende retraites vinden in het voorjaar van 2021 plaats. Houd de agenda in de gaten voor meer informatie.

Terug naar de agenda

Ben je geïnteresseerd in het bijwonen van een retraite, of wil je er meer van weten?
Stuur me een bericht en ik neem contact met je op.