Geld, vrouwen en driehonderd optredens per jaar. Signalen van mijn lichaam? Daar luisterde ik niet naar. Ik leefde mijn passie. Als DJ vloog ik jarenlang van India tot Amerika en van Duitsland tot Australië. Tot ik letterlijk tot stilstand werd geroepen. Het was 1996 en ik ging out tijdens een show. 


“Mediteren? Dat is toch voor softies?”


Het was rond die tijd dat ik bij een boekenwinkel een foldertje zag liggen. “Mediteren? Op zo’n kussentje zitten en niks zeggen met veertien mensen in een kringetje? Dat is toch voor softies? Ga lekker draaien en naar huis, joh,” zeiden hardnekkige stemmetjes in m’n hoofd. Maar ik ging door. En ik blééf gaan. Tot op een dag tijdens een stilteweekend ineens alles van me afviel. Daar op dat kussen hoorde ik vogels en wind. Geen gedachte, geen oordeel.

In de afgelopen zestien jaar leerde ik met vallen en opstaan - ja, letterlijk - hoe belangrijk het is datgene te voeden waar je vuurtje van gaat branden. Dat wat je ogen laat glinsteren. Maar ook wat balans is en hoe je je grenzen aangeeft. De belangrijkste les? Misschien wel dat er altijd een moment is om opnieuw te beginnen.

Als spreker, verhalenverteller en inspirator neem ik je met mijn lezing mee op reis. Waar sperren jouw ogen wijd van open? Verwacht een bijzonder verhaal vol te gekke - en minder te gekke - gebeurtenissen, wijze levenslessen en inspirerende inzichten. Inzichten opgedaan uit een leven op een podium, op een kussen en in de rauwe natuur.