Van vrijdag 20 september (10:30 uur begin) t/m zondag 22 september (17 uur einde) organiseren we een uitgebalanceerd, intensief en lang weekend, waarin Bewust Zijn centraal staat. In een combinatie van dyads, meditatie, dansen, stilte, adem, muziek en yoga-oefeningen leer je de stroom van gedachten te doorbreken en in het NU te zijn, waardoor oude patronen worden doorbroken en nieuwe inzichten zich aandienen.

Investering
Investering voor dit geheel verzorgde extra lange weekend op basis van een éénpersoon of een twee persoonskamer, inclusief begeleiding, drie vegetarische maaltijden per dag, snacks, de gehele dag water en het boek Zenles in een Wereld vol Lawaai is €595,- (gedeelde twee persoonskamer) €675,- (één persoonskamer) 

Begeleiding is in handen van Ramon Roelofs en Anne Marie Wijnekus

Bewust Zijn is de sleutel
Alle meditatietechnieken zijn enkel methodes om Bewust Zijn te creëren. Bewust ademen is hierin een sleutel. Monniken die alles opgeven, hun huis en haard verlaten en zich terugtrekken om te mediteren, hebben niets meer om zich druk over te maken. Behalve zichzelf, het pure zijn met schillen van allerlei onbelangrijke shit dat ze met zich meedragen. Het enige wat ze vanaf dat moment gaan doen is zichzelf richten op de adem. 

Wanneer je je bewust bent van je adem, zal de storm van dagelijkse gedachten gaan liggen. Dan is er ruimte om allerlei 'lades die op een kiertje staan' zich te laten openen. Het onbewuste wordt bewust gemaakt, zodat je dus bewust zicht krijgt op hetgeen dat jou vanuit de diepte stuurt. Als datgene wat jou onbewust stuurt gezien is door het observerende, verdwijnt het als sneeuw voor de zon. Dat dit soms gepaard gaat met pijn en moeite mag voor zich spreken. 

Wees als een Licht
Heb je wel eens in een donkere ruimte gezeten en gemerkt dat na enige tijd je ogen gaan wennen aan het duister, en hoe je telkens wat meer kunt zien? Alsof we bij wijze van spreken een lampje aansteken in donker. Enkel nu richten we de aandacht naar binnen, om daar het licht van Bewust Zijn aan te steken. 

De natuurlijke weg van onze mind is om niet bewust te zijn van onze bron waaruit alles ontstaat, maar zich te richten op iets buiten zichzelf en dat verantwoordelijk te houden als oorzaak. Bijvoorbeeld de oorzaak van een emotie als woede, schaamte, faalangst of jaloezie wordt binnen een situatie meteen op de buitenwereld geprojecteerd. In plaats van naar binnen te keren en te onderzoeken wat deze e-motie (energie die iets in beweging zet) zegt over een bepaald gebied in onszelf dat nog aandacht en Bewust Zijn verdient. Onze aandacht Bewust richten in alles dat we tijdens deze Intensive doen, vormt daarin de rode draad. 

De dagelijkse terugkerende basale rituelen, zoals eten in stilte, dyades, korte (en lange) ademsessies, meditaties, yoga-oefeningen, stilte wandelingen en geleidingen creëren een uitgebalanceerde structuur om je hele systeem te resetten. In combinatie met de sessies Dynamic Dancing en het onderdeel Music is the Answer kunnen mogelijk veel emoties vrijkomen. Wees hierop voorbereid!

Voor wie?
De Insight Intensive is voor iedereen die in een veilige setting zichzelf in de spiegel durft aan te kijken. Door middel van dit extra lange weekend geef je jezelf een soort APK waarin vastgeroeste conditioneringen worden doorbroken en je weer echt contact maakt met je energetisch lichaam. Dat gaat niet zonder slag of stoot, want je zult mogelijk ook dingen tegenkomen die minder leuk zijn. Maar één ding is zeker, na dit weekend heb je heel wat shit losgelaten en waait er een frisse wind door je Bewust Zijn.

Locatie en adres
De 3-daagse Insight Intensive vindt plaats op de Hof van Kairos in Winterswijk. De Hof van Kairos is een intiem bezinnings- en retraitecentrum in het buitengebied van Winterswijk waar stilte, ruimte en vriendelijkheid levende principes zijn. De warme uitstraling van de Hof geeft meteen een thuisgevoel, waardoor overgave aan het proces van de EI vergemakkelijkt wordt. De rustige en eenvoudige omgeving intensiveren deze ervaring. Het adres van de Hof is Vosseveldseweg 17, 7107 AD Kotten. 

Voorbeeld van hoe het programma er uit kan zien:

Vrijdag

10:00 uur Aankomst tussen 10:00-10:30 uur op de Hof van Kairos met thee en een versnapering

11:00 uur Uitleg programma en structuur tijdens het weekend

11:30 uur Lichte ademsessie en yoga oefeningen

12:30 uur Pauze / tijd voor jezelf 

13:00 uur Lunch

14:00 uur Dyade

14:45 uur Thee

15:00 uur Individuele stilte wandeling

16:00 uur Meditatie

17:00 uur Pauze / tijd voor jezelf 

17:30 uur Groepsbijeenkomst

18:15 uur Diner in social silence

19:15 uur Dyades

21:00 uur Tijd voor jezelf

22:00 uur Licht uit

Zaterdag

06:30 uur Opstaan

07:00 uur Lichte ademsessie en yoga oefeningen

08:00 uur Pauze / tijd voor jezelf

08:30 uur Ontbijt in social silence

09:30 uur Walking dyads en geleide oefeningen

10:30 uur Thee en een versnapering

11:00 uur Dyades

12:30 uur Pauze / tijd voor jezelf 

13:00 uur Lunch

14:00 uur Dyade

14:45 uur Thee

15:00 uur Dynamic Dancing

16:00 uur Pauze / tijd voor jezelf / slaapmeditatie 

17:30 uur Groepsbijeenkomst

18:15 uur Diner in social silence

19:15 uur Dyades

21:00 uur Tijd voor jezelf

22:00 uur Licht uit

Zondag

06:30 uur Opstaan

07:00 uur Lichte ademsessie en yoga oefeningen

08:00 uur Pauze / tijd voor jezelf

08:30 uur Ontbijt in social silence

09:30 uur Dyade

10:30 uur Thee en een versnapering

10:45 uur De Plaat en z'n Verhaal

12:00 uur Dyade

12:45 uur Pauze / tijd voor jezelf 

13:00 uur Lunch

14:00 uur Dyade

14:45 uur Individuele stilte wandeling

15:30 uur Meditatie en Visualisatie

16:00 uur Afsluiten met uitwisseling ervaringen

17:00 uur Einde weekend en naar huis