Zaterdag 11 september organiseren we een 1-daagse Enlightenment Intensive in het duindorpje Groet aan de voet van de Schoorlse Duinen.

Een 1-daagse Enlightenment Intensive is voor iedereen die graag kennis willen maken met deze unieke methode van self enquiry. Als losse interventie biedt deze dag een uitermate waardevol programma naar Zelf-inzicht, maar je kunt het ook zien als een opstap naar de 5-daagse Enlightenment Intensive die we volgend jaar juli  weer organiseren op de Hof van Kairos, Winterwijk. 

Waarom deze methode?

Tijdens een Enlightenment Intensive worden deelnemers in een structuur geplaatst waarin bewustzijnsveranderingen makkelijker kunnen optreden. Er zijn geen afleidingen, dus geen televisie, telefoon, er wordt niet gelezen of geschreven, geen internet en geen alcohol. Alle afleidingen en al ons speelgoed worden weggenomen; wat overblijft is een simpele vraag: wie ben ik? Het interessante aan deze methode is dat jij al het werk doet. Jij vraagt, jij antwoordt. De afwezigheid van afleidingen en de voortdurende overpeinzing van de vraag ‘wie ben ik?’ werkt als een snelkookpan die langzaam maar zeker oude geestconstructies, emoties en soms zelfs energieblokkades in het lichaam opheft. Het ene na het andere patroon komt aan het licht, en eenmaal gezien, lossen ze op als sneeuw in de zon. En dan, juist op het moment wanneer je dat het minst verwacht, wordt de geest stil… daar ben je! Deze prachtige ervaring is onmogelijk in woorden te vangen, maar is fundamenteel en blijvend.  

Tijdens de 1-daagse maken we kennis met de dyads die de basis vormen van de Enlightenment Intensive methode. Een dyad duurt veertig minuten en speelt zich altijd af tussen twee personen. Om en om wordt gewisseld van rol: de vraagsteller en degene die beantwoord. De veertig minuten zijn opgesplitst in delen van 4:37 min. waarbinnen de rolverdelingen plaatsvinden. Tussen iedere dyad is een korte meditatie. We doen nooit meer dan twee dyads achter elkaar, maar wisselen af met andere activiteiten, zoals (loop)meditatie, lunch, rekken en strekken, ademsessie.   

Programma:

09:30   inloop met koffie/thee/water en een versnapering

10:00   start programma met een geleide meditatie

10:50   uitleg structuur dyads

11:00   dyad

12:30   lunch

13:15   dyad

15:00   individuele loopmeditatie

15:45   dyad

16:30   einde programma met uitwisselen ervaringen

17:00   naar huis          

Investering voor deze dag inclusief begeleiding, vega-lunch, koffie en thee, onbeperkt water gedurende de dag en het boek Zenles in een wereld vol lawaai is €150,-

Adres: Wagenmakersweg 11, Groet, Noord-Holland

De begeleiding tijdens deze dag is in handen van Ramon Roelofs en Jeroen van Hattum. 

Over Ramon Roelofs 

Over Jeroen van Hattum

Als Hostmanship specialist houdt Jeroen zich ruim een decennia bezig met ‘de kunst mensen het gevoel te geven welkom te zijn’; de kern van de Hostmanship filosofie. Dat het verwelkomen van anderen niet gaat zonder het eerst verwelkomen van jezelf is hierbinnen het uitgangspunt. Juist vanuit het eerst verwelkomen van jezelf ben je meer instaat om in een oprechte verbinding te komen met de ander. Door middel van het hebben en geven van onverdeelde aandacht voor jezelf en anderen en daarmee waarde creëren is voor hem het mooiste dat er is. Aandacht heeft scheppingskracht! Jeroen zorgt als host op deze dag dat we ons welkom voelen en voorziet ons van eten en drinken gedurende het dagprogramma.