Zondag 11 augustus vindt de enige 1-daagse Enlightenment Intenisve (EI) die ik dit jaar organiseer plaats, in de Yogaruimte van het prachtige IVY Boutique Wellness Centre, aan de Veurseweg 182 in Voorschoten. 

Een 1-daagse EI is voor iedereen die graag kennis wil maken met deze unieke methode van self enquiry. Als losse interventie biedt deze dag een uitermate waardevol programma naar Zelf-inzicht, maar je kunt het ook zien als een opstap naar de 5-daagse EI van volgend jaar of de 3-daagse Insight Intensive die in september plaatsvinden, beide op de Hof van Kairos, Winterwijk. 

Waarom deze methode?

Tijdens een EI worden deelnemers in een structuur geplaatst waarin bewustzijnsveranderingen makkelijker kunnen optreden. Er zijn geen afleidingen, dus geen televisie, telefoon, er wordt niet gelezen of geschreven, geen internet en geen alcohol. Alle afleidingen en al ons speelgoed worden weggenomen; wat overblijft is een simpele vraag: wie ben ik?

Het interessante aan deze methode is dat jij al het werk doet. Jij vraagt, jij antwoordt. De afwezigheid van afleidingen en de voortdurende overpeinzing van de vraag ‘wie ben ik?’ werkt als een snelkookpan die langzaam maar zeker oude geestconstructies, emoties en soms zelfs energieblokkades in het lichaam opheft. Het ene na het andere patroon komt aan het licht, en eenmaal gezien, lossen ze op als sneeuw in de zon. En dan, juist op het moment wanneer je dat het minst verwacht, wordt de geest stil… daar ben je! Deze prachtige ervaring is onmogelijk in woorden te vangen, maar is fundamenteel en blijvend.  

Tijdens de 1-daagse maken we kennis met de dyads die de basis vormen van de EI methode. Een dyad duurt veertig minuten en speelt zich altijd af tussen twee personen. Om en om wordt gewisseld van rol: de vraagsteller en degene die beantwoord. De veertig minuten zijn opgesplitst in delen van 4:37 min. waarbinnen de rolverdelingen plaatsvinden. Tussen iedere dyad is een korte meditatie. We doen nooit meer dan twee dyads achter elkaar, maar wisselen af met andere activiteiten, zoals (loop)meditatie, lunch, rekken en strekken.

Voorbeeld van het programma tijdens de 1-daagse EI:

09:30   inloop met thee/water en een versnapering

10:00   start programma met lichte yoga oefeningen om het lichaam te openen en te ontspannen

10:30   uitleg structuur dyads

11:00   dyads

12:30   pauze

12:45   lunch

13:30   dyads

15:00   individuele loopmeditatie

15:45   dyad

16:30   einde programma met uitwisselen ervaringen

17:00   naar huis 

Investering voor deze dag inclusief begeleiding, vega-lunch, thee en onbeperkt water gedurende de dag is €175,-

Adres: Veurseweg 182, Voorschoten, onder deze link vindt je de route naar IVY.

De begeleiding tijdens deze dag is in handen van Ramon Roelofs. 

Over Ramon Roelofs